tr?id=316621759254565&ev=PageView&noscript=1 Як українцям легалізувати документи для Китаю? | Pereklad
beijing-g8042f4f8a_1920 Як українцям легалізувати документи для Китаю? | Pereklad

Для багатьох українців КНР — це країна для роботи, навчання, життя та ведення бізнесу. Якщо ви їдете в Китай не з туристичними цілями, то швидше за все вам буде потрібна легалізація документів, отриманих в Україні. Ви не зможете це зробити, перебуваючи за кордоном.

Для чого та у яких випадках потрібна легалізація документів для Китаю?

Щоб працювати офіційно, вчитися або вести бізнес прозоро, громадянам України потрібно звертатися до державних установ для одержання відповідних дозволів, ліцензій тощо. Але для такої взаємодії потрібні документи, отримані в  Україні, а вони видані українською мовою. Китайські чиновники, роботодавці або виші не можуть перевірити справжність такого документа.

Саме тому існує процедура легалізації. Наприклад, ви плануєте вчитися в Піднебесній, тоді вам потрібно надати атестат про середню освіту або диплом про вищу чи середню спеціальну освіту. Щоб підтвердити їхню справжність, українці проходять через процедуру легалізації. 

Для країн-учасниць Гаазької конвенції діє спрощений порядок — апостилізація. Але Китай не підписав угоду, тому іноземці проходять через процедуру легалізації.

Оформлення потрібне, якщо ви:

  • Плануєте вчитися або працювати в Китаї.
  • Укладаєте шлюб з китайцем, перебуваючи в Україні.
  • Ведете бізнес на території КНР, плануєте відкрити представництво своєї компанії.
  • Ведете судові процеси з китайськими постачальниками або громадянами.
  • Плануєте купувати нерухомість.

Ми привели в приклад найпопулярніші причини, але їх набагато більше. 

Які документи потрібно легалізувати для Китаю?

Зверніть увагу, що процедура легалізації здійснюється на території України. Подбайте про підготовку документів до поїздки. 

Найпопулярніші документи, які проходять легалізацію через бюро перекладів Pereklad для Китаю:

  • Диплом про освіту з додатком.
  • Довідка про несудимість.
  • Свідоцтва про народження та шлюбі.
  • Документи юридичних осіб (свідоцтво про реєстрацію, ліцензії, договори тощо).

Не потрібно легалізовувати ваш внутрішній або закордонний паспорт, посвідчення водія та декілька інших документів. Щоб уточнити весь список, звертайтеся до бюро перекладів Pereklad.

Як легалізувати документи в Україні? 

Ви можете зайнятися оформленням самостійно. Для цього треба поставити штампи на документи у відповідних міністерствах в Україні. Після цього перекласти на китайську мову та завершити процедуру легалізації в китайському посольстві.

Це тривала процедура, яка займає багато часу. Часом його зовсім немає, адже поїздка ось-ось розпочнеться. Що ж робити? 

Бюро перекладів Pereklad оформить усі документи за вас у прискореному режимі. Для цього на наших співробітників потрібно оформити довіреність, щоб вони діяли від вашого імені, могли подавати та одержувати документи замість вас. Довіреність можна оформити в Україні або перебуваючи за кордоном через українське консульство. 

Ви завжди можете проконсультуватися з питань легалізації документів для Китаю з нашими менеджерами. Оформлення через наше бюро дозволить вам прискорити процедуру, зробити все відповідно до правил. А іногороднім громадянам України не прийдеться кілька разів приїжджати в Київ для самостійного проходження через усі інстанції. Заощаджуйте гроші та час разом з нами.