tr?id=316621759254565&ev=PageView&noscript=1 Як легалізувати документ через аффидевит? - Бюро перекладів
affidavit Як легалізувати документ через аффидевит? - Бюро перекладів

Під час оформлення документів для використання за кордоном в українців можуть виникнути певні проблеми з деякими документами. Поширеною є проблема, коли необхідно отримати апостиль на документ, який не приймають для легалізації у відповідних міністерствах України..


Як вирішити проблему?

Вихід з подібної ситуації є – можна оформити афідевіт. Цей документ – різновид заяви, яку складають під присягою в нотаріуса. Афідевіт підтверджує факти, які фіксують на нотаріальному бланку. До заяви додають копії або оригінали документів, у яких зазначені факти, які описано в афідевіті, і які необхідно апостилювати.

Наприклад, внутрішній паспорт громадянина України не підлягає апостилюванню. Щоб підтвердити справжність документу, власник звертається до нотаріуса. Під присягою українець заявляє про те, що паспорт належить йому. Нотаріус фіксує заяву на спеціальному бланку. До нього підшивають нотаріальну копію паспорту. Документ складають українською мовою. За необхідності перекладають на іншу мову.

Афідевіт, як нотаріальний документ, підлягає апостилізації. В такому разі копії паспорта стають додатком до афідевіта. Апостиль на афідевіт ставить Міністерство юстиції. Після отримання штампу і перекладу документ можна використовувати в країнах, що підписали Гаазьку конвенцію.


Де зробити афідевіт в Україні?

Наше бюро надає послуги з проставлення апостилю на документи, що знадобляться українцям за кордоном. Робимо апостилізацію через нотаріальний афідевіт, допомагаємо легалізувати медичні довідки, копії паспортів, документи компаній, заяви про сімейний стан, заповнені форми тощо. Надаємо комплексну послугу, готуючи, оформлюючи в нотаріуса і перекладаючи документи відповідно до міжнародних вимог.