tr?id=316621759254565&ev=PageView&noscript=1 Все про апостиль для Канади | Pereklad - бюро переводов
canada_1 Все про апостиль для Канади | Pereklad - бюро переводов

Апостиль в Україні для Канади з 2024 року

З 11 січня 2024 року в Канаді набула чинності Гаазька конвенція, яка скасовує процедуру легалізації документів. Громадянам країн-учасниць конвенції тепер достатньо поставити апостиль, щоб використовувати документи в іншій державі.

Україна приєдналася до конвенції у 2003 році. Тому, вирушаючи до багатьох європейських країн, українцям було достатньо поставити штамп апостилю на свідоцтва, диплом, довіреність та інші документи, видані у державних установах України.

Оскільки Канада до 2024 року не була країною-учасницею Гаазької конвенції, то українцям доводилося проходити через процедуру консульської легалізації. З січня 2024 року тепер достатньо буде поставити штамп апостилю.

Апостиль потрібен, коли ви плануєте використати документи, видані в Україні. Він підтверджує справжність підписів та печаток у документі. Після отримання апостилю ви можете подавати документи до державних установ Канади. Найчастіше це роблять для:

  • отримання посвідки на проживання;
  • здобуття освіти в Канаді;
  • влаштування на офіційну роботу;
  • підготовки документів для одруження;
  • купівлі-продажу нерухомості тощо;
  • подання документів до інших державних органів.

Для туристичних цілей штамп не потрібен.

Як отримати апостиль на українські документи для Канади?

Апостиль ставлять лише в Україні, тож подумайте про підготовку документів ще під час планування самої поїздки до Канади. Визначтеся, які документи вам потрібні.

Штамп апостилю ставлять у міністерствах України. Все залежить від типу документа. Вам потрібно надати оригінал, на копії документів апостиль не ставиться.

Якщо вам потрібно отримати апостиль на диплом та свідоцтво про народження, це необхідно зробити в різних міністерствах. Ви не можете подати їх до однієї установи. Процедура може тривати у середньому від 5 до 20 днів. У деяких випадках подають додатковий запит до установи, яка видала документ.

Процедура отримання апостилю для Канади не відрізняється від аналогічної процедури для будь-якої іншої країни-учасниці Гаазької конвенції.

Що робити, якщо ви живете не в Києві/Україні?

Бюро Pereklad допомагає клієнтам отримати апостиль для Канади без особистої присутності. Вам достатньо довірити процедуру нашим фахівцям. При цьому ви можете знаходитись у будь-якій точці світу — в Україні чи іншій країні. Ви можете скористатися нашими послугами, навіть якщо ви проживаєте у Києві, але у вас немає часу займатися отриманням апостилю самостійно.

При цьому немає обмежень, ми зробимо апостиль на будь-який документ, декілька документів. Ви можете займатися роботою, підготовкою до майбутньої поїздки, а наші менеджери візьмуть на себе оформлення апостилю на документи для Канади.