tr?id=316621759254565&ev=PageView&noscript=1 Як отримати апостиль на медичну довідку. Pereklad бюро перекдадів
medical_1 Як отримати апостиль на медичну довідку. Pereklad бюро перекдадів

Як отримати апостиль на медичну довідку?

Проживаючи за кордоном, українцям періодично потрібно надавати документи, які були раніше видані в Україні. Нерідко це медичні документи, наприклад, довідка 082/о, яка підтверджує, що людина не має серйозних захворювань.

Особливість полягає у 2 моментах:

  • довідка оформлена українською мовою, тому вимагає перекладу державною мовою тієї країни, для якої вона оформляється;
  • українські документи набувають юридичної сили за кордоном після отримання штампу апостилю.

Де українцю поставити апостиль на медичну довідку?

Згідно з міжнародними угодами апостиль ставиться у тій країні, де було видано документ. Тобто ви не можете отримати штамп у країнах Європейського Союзу. Процедуру не можна пройти і в консульстві чи посольстві України.

Для апостилізації довідки потрібно звернутися до МЗС України. Штамп ставиться після проходження перевірки, яка підтверджує особу та організацію, які поставили підписи та печатки. Тільки з апостилем документ набуває юридичної сили за кордоном.

Якщо у вас немає часу проходити процедуру самостійно, ви можете звернутися до нашого бюро перекладів. Ми поставимо апостиль на медичну довідку в МЗС, оформимо переклад довідки державною мовою тієї країни, для якої оформлювався документ, засвідчимо нотаріально.

Ви можете забрати довідку з апостилем у нашому офісі або ми відправимо її на вашу адресу у будь-яку точку світу, використовуючи для цього кур'єрські або поштові служби.

З нами можна оформити апостиль на будь-які медичні документи. Ми оформлення проводимо офіційно, за довіреністю.

Медичні довідки з апостилем потрібні українцям під час переїзду на постійне місце проживання в іншу країну, працевлаштування, здобуття освіти. Це стандартна процедура, тому її вимагають багато організацій.