tr?id=316621759254565&ev=PageView&noscript=1 Як отримати дублікат свідоцтва про шлюб? | Бюро Pereklad
marrige-certificate Як отримати дублікат свідоцтва про шлюб? | Бюро Pereklad

Як отримати дублікат свідоцтва про шлюб?

Іноді потрібно зібрати пакет документів, куди входить свідоцтво про шлюб. Але не завжди є можливість надати оригінал. Іноді ми просто не можемо його знайти, в інших випадках він пошкоджений і не може бути використаний. Що робити у цьому випадку?

Якщо шлюб було укладено в Україні, ви можете отримати дублікат. Він має таку ж юридичну силу, як і оригінал.

Навіщо поновлювати свідоцтво про шлюб?

Документ може попросити пред’явити державний орган будь-якої країни, де ви перебуваєте. Для цього вам потрібно надати оригінал чи офіційний дублікат, зробити переклад та поставити апостиль (або легалізувати документ).

Свідоцтво про шлюб потрібне у таких випадках:

  • Доказ спорідненості. Тут може бути необхідним не лише ваше свідоцтво про народження, а й ваших батьків. Цей варіант є актуальним для отримання посвідки на проживання, громадянства.
  • При поданні до державних органів інших країн. У деяких випадках потрібен документ, оформлений менш ніж за 6 місяців до подачі.
  • Для легалізації документів за кордоном. Щоб свідоцтво мало силу в іншій країні, його потрібно легалізувати чи пройти процедуру апостилювання.
  • Для оформлення візи, отримання посвідки на проживання тощо.

Алгоритм дій, якщо ви втратили свідоцтво про шлюб

Якщо в даний момент ви перебуваєте в шлюбі, то ви маєте право отримати дублікат. Після розлучення ви можете запросити інший документ – актовий запис про шлюб.

Процедурою може зайнятися будь-хто із подружжя, присутність другого члена сім'ї необов'язкова. Якщо у вас немає часу на подання заяви, очікування на документ, то рекомендуємо звернутися до нашого бюро. По довіреності наші спеціалісти пройдуть усі процедури за вас. Це особливо зручно, якщо ви за кордоном. Так ви заощадите на поїздці.

Алгоритм дій:

  1. Зверніться до органу РАГС за місцем реєстрації. Також ви можете звернутися до органу, який безпосередньо видав документ. Так процедура пройде швидше.
  2. Надати паспортні дані подружжя.
  3. Сплатити державне мито.

Пам'ятайте, що дублікат не видають одразу. Державний орган подає запити, тому вам доведеться чекати на дублікат певний час.

Якщо свідоцтво про шлюб було видане в іншій країні, вам потрібно звернутися до відповідного органу за кордоном.

Якщо вам потрібен документ для подальшого використання за кордоном, вам потрібно пройти процедуру легалізації або поставити апостиль. Тільки в цьому випадку свідоцтво матиме юридичну силу. А щоб документ прийняли в державних органах — перекласти державною мовою. Усіма цими питаннями займаємося ми. Вам достатньо один раз звернутися за послугами до нашого бюро.